luni, 29 august 2011

Autoevaluare săptămâna 2+ reflecţii

AUTOEVALUARE

Unde vă situaţi pe o scală de la 1 la 6?


Reflecţii asupra experienţelor proprii sau asupra celor relatate de către colegi


Începător/oare                                                           În dezvoltare                                                         Activ/ă
1
2
3
4
5
6
Nu este foarte interesat/ă să îşi împărtăşească propriile exprienţe şi ar putea avea probleme în a realiza care sunt legăturile între ele.  Activităţile sunt efectuate ca scopuri în sine, nu ca un proces de îmbunătăţire a cunoştinţelor legate de o abordare strategică a violenţei în şcoală.
Are atât abilităţi descriptive, cât şi analitice atunci când scrie şi comentează intervenţiile altor colegi. Pune întrebări de suport şi la obiect colegilor, ceea ce demonstrează că înţelege cum se poate implementa o abordare strategică a violenţei în şcoală..



Lectură şi creaţie


Începător/oare                                                           În dezvoltare                                                         Activ/ă

1
2
3
4
5
6

Are probleme în elaborarea unor argumente şi contrargumente pornind de la o moţiune dată.
Poate elabora argumente şi contraargumente, valorificând cu succes informaţiile cuprinse în unitatea de lectură, dar şi propria experienţă.



Explorarea spaţiului de învăţare

Începător/oare                                                           În dezvoltare                                                         Activ/ă
1
2
3
4
5
6
Amână explorarea spaţiului de învăţare sau îl analizează superficial. Nu este curios să exploreze diferitele resurse sau să consulte forumurile formare sau informale sugerate de colegi sau facilitatori.
Explorează spaţiul de învăţare şi găseşte cu uşurinţă informaţiile decare are nevoie. Participă activ atât la formurile tematice, cât şi la cele informale. Pune întrebări pentru a ajuta la înţelegerea spaţiului de învăţare şi a facilităţilor oferite de acesta, îndemnându-i pe colegi să procedeze la fel. 


REFLECŢTII ASUPRA CELEI DE-A DOUA SĂPTĂMÂNI DE FORMARE:
          După două săptămâni de formare online, am observat că suntem o grupă destul de omogenă în ceea ce priveşte modul de abordare a subiectelor, o grupă foarte activă, ceea ce mă bucură pentru că pot învăţa noi metode de abordare a anumitor situaţii legate de tema cursului. Am descoperit cu plăcere că toate colegele de curs sunt implicate activ în găsirea de soluţii de rezolvare a conflictelor, ceea ce se poate vedea din răspunsurile lor.
          Îmi place această formă de predare a cursului şi mă gândesc că în avantajul ei vine faptul că rămân mărturii scrise, care ne vor fi de folos pe viitor.
          Pot spune că am observat un progres clar pe parcursul acestor săptămâni de curs în primul rând în ce priveşte explorarea spaţiului de învăţare. Platforma a devenit foarte familiară şi mă simt confortabil să navighez pe forumuri şi să citesc postările colegilor mei care mi-au fost de un real folos.
          Temele au fost realizate de aşa natură încât să ne putem valorifica potenţialul creativ şi să putem reflecta asupra chestiunilor menţionate. Informaţiile din unitatea de lectură, deşi destul de stufoase, le-am putut comprima şi sintetiza pentru a le putea folosi eficient în realizarea temelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu